حاضریم باغ کتاب را دودستی به کتاب فروشان واگذار کنیم، از رقابت پرهیز داریم
به گزارش تور استانبول، به گزارش خبرنگاران، بخش کتاب باغ کتاب تهران، در دو بخش عظیمسال و کودک و نوجوان و با مجموع 10هزار مترمربع مساحت، عظیمترین کتاب فروشی ایران محسوب می گردد. فرایند ساخت، افتتاح و بهره برداری از این مجموعه عظیم که چندین سالن نمایش و سینما و فضاهای رفاهی را نیز دربردارد، فراز و نشیب های زیادی به همراه داشت اما با گذشت سه سال، به عنوان یک مجموعه فرهنگی-تفریحی شناخته شده، فعالیت دارد.
جهت دریافت خدمات طراح خانه ویلایی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
به بهانه اطلاع از سازوکار کتاب فروشی های باغ کتاب در ایام کرونا و تمهیداتی که در این ایام برای جبران فروش کتاب داشته اند با محسن جلالی فراهانی، مدیر مجموعه باغ کتاب و نشر شهربه گفت وگو نشستیم، که دامنه بحث به سوال های دیگری نیز کشیده شد.
باتوجه به شرایط خاص کتاب فروشی های باغ کتاب -به لحظ دسترسی و امکان بازدید- نسبت به سایر کتاب فروشی ها، به نظر می رسد که این کتاب فروشی ها در ایام کرونا به لحاظ میزان مخاطب، شرایط ویژه تری داشتند. مختصری درباره این باره می فرماید؟با شیوع کرونا، مجموعه های تفریحی و فرهنگی، رستوران ها و کافه های مجموعه باغ کتاب از حدود 4 بهمن ماه به صورت کامل تعطیل شد. تنها بخش محدودی که باز ماندند، کتاب فروشی های بخش کودک و نوجوان و بخش عظیمسال و فروشگاه صنایع دستی و هدایا بود که این بخش ها تا 24 بهمن ماه، یعنی20 روز بعد از سایر بخش ها فعال بودند. البته میزان فروش این دو بخش در این بازه زمانی، بسیار پایین بود زیرا مردم به دلیل شیوع بیماری، کمتر به باغ کتاب آمدند.
24 بهمن ماه مجموعه باغ کتاب به طور کامل تعطیل شد و تا یکم اردیبهشت که ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز بازگشایی همه کتاب فروشی ها را صادر کرد، تعطیل بود. برگزاری رویدادهای مختلف نیز کماکان متوقف است.
در این مدت، در بخش کتاب باتوجه به ضعف فروش، تمهید یا تبلیغ ویژه ای برای جبران به کار نگرفتید؟
ما به محض اینکه این شرایط پیش آمد، مساله فروش غیرحضوری را که از قبل آنالیز شده بود، فعال کردیم. البته آن چیزی که معینا در برنامه ما بود و احتمالا تا آخر این ماه خبر آن هم اعلام گردد، راه اندازی سایت فروش اینترنتی کتاب باغ کتاب است که چند ماهی می گردد همکاران من در بخش IT و کتابفروشی روی آن کار می نمایند.
علت عقب افتادن راه اندازی سایت فروش در این مدت هم این بود که مجبور بودیم حسابرسی و انبارگردانی ها را انجام دهیم تا موجودی هایمان دقیق گردد. علاوه بر این، تغییری هم در نرم افزار مدیریت و پشتیبانی انبار و فروش کتاب در باغ کتاب انجام شد و باید صبر می کردیم که آن مساله تمام گردد. همچنین ازآنجا که تصمیم داریم علاوه بر کتاب، دیگر بخش های باغ کتاب مانند هدایا، صنایع دستی، بردگیم و... را نیز به فروشگاه اینترنتی اضافه کنیم، با افزودن این قبیل موارد احتمالا تا آخر این ماه اولین نسخه سایت فروش اینترنتی رونمایی گردد.
اما همان طور که گفتم؛ فروش تلفنی در هر دو بخش فروشگاه کتاب کودک و نوجوان و عظیمسال در ایام قرنطینه برقرار بود. شماره تلفن ها در شبکه های اجتماعی اعلام و سعی شد به بهترین شکل به مردم اطلاع رسانی گردد؛ اما چون این کار هم در ابتدای راه بود، بسیار کم و فروش ناچیزی را در پی داشت. در عین حال ما خودمان را موظف دیدیم که در همه روزهای تعطیل و به هر کسی که از تهران تماس می گیرد، پاسخ گو باشیم؛ هرچند تماس هایی از خارج از تهران هم داشتیم که درصورت پذیرفتن هزینه های ارسال، سفارشات برای آن ها ارسال می شد. حتی در روز یک فروردین که روز عید بود و همه جا تعطیل بود؛ ما اینجا ثبت سفارش داشتیم که همان روز هم ارسال شد؛ یعنی فروش تلفنی ما لاینقطع بود و متوقف نشد و تا الان هم ادامه دارد.
بازگشایی مجدد کتاب فروشی هاچیزی که احتمالا تا آخر این ماه خبر آن هم اعلام می گردد، راه اندازی سایت فروش اینترنتی کتاب باغ کتاب است
توانست این ضرر را جبران کند؟از اردیبهشت که بخش کتاببازگشایی شد، از یک طرف چون دیگر بخش های باغ کتاب تعطیل بود و از طرف دیگر چون ماه رمضان بود، بازهم اعداد فروش پایین بود و چیزی در حدود یک پانزدهم تا یک بیستم فروش عادی در فروردین ماه را داشتیم. از عید فطر که مجموعه باغ کتاب تقریبا به صورت کامل باز شد و فقط سینماها فعال نبودند، وضع کمی بهتر شد و عددی بین یک سوم یا در بهترین حالت دو پنجم فروش معمول باغ کتاب را در بخش فروش کتاب داریم.
سینماها هم از پنج شنبه گذشته باز شده است و براساس محاسباتی که همکاران من از ترددشمارها دارند، مخاطب سینماها هم حدود 15 تا 17 درصد به مخاطب باغ کتاب اضافه می نماید. اگر این درصد را به آن عدد قبلی اضافه کنیم، با ارفاق و در بهترین حالت در شرایط موجود، فروش کتاب می تواند به نصف شرایط معمول مشابه برسد و این بهترین حالت فعلی است که کرونا بر مجموعه فروش کتاب در باغ کتاب عارض نموده است.
یکی از کارهایی که خیلی از کتاب فروشی ها و ناشران در این ایام انجام دادند، ارائه تخفیفات یا برگزاری نمایشگاه های مجازی با تخیف بیش از 20 درصد بود. بخش کتاب باغ کتاب هم اقدامات این چنینی برای ایام کرونا در برنامه های خود داشت یا دارد؟
برای پاسخ به این سوال احتیاج است که مقدمه ای را عرض کنم. باغ کتاب یک مجموعه خودگردان است؛ یعنی درست است که توسط شهرداری ساخته شده، اما توسط شهرداری اداره نمی گردد؛ یعنی شهرداری پول اداره آن را نمی دهد و باید از محل درآمدهای خودش اداره گردد. به عبارت دیگر خودمان باید هزینه اداره، حقوق، تعمیر و نگه داری و... را بپردازیم، که این عدد در سال بالغ بر 25 میلیارد تومان است. از این رقم شهرداری تهران فقط یک میلیارد تومان برای هزینه تعمیر و نگه داری باغ کتاب می پردازد؛ درصورتی که هزینه تعمیر و نگه داری خیلی بیشتر از این حرف ها است.
باغ کتاب تهران با سرمایه گذاری شهرداری تهران ساخته و فعال شده است و از روز اول بنا بر این بوده این حس را به جامعه ندهد که قرار است رقیب بخش خصوصی باشد. روی همین حساب بیش از 70 درصد باغ کتاب، تفریحات است و اساسا محیطی نیست که ربط وثیق و محکمی به کتاب داشته باشد. اگر به مراکز علم (باغ علم کودک و باغ علم نوجوان) و مجموعه های فکربازیا (باشگاه رباتیک و روبوکیدز) فعال در باغ کتاب توجه کنید، این ها مجموعه هایی هستند که نمونه بیرونی بخش خصوصی در کشور ندارند و درست هم همین است که بخش عمومی کاری کند که دیگران انجام نمی دهند.
بنابراین به واسطه اینکه بنا بر این است که باغ کتاب رقیب کسی نباشد، در فروشگاه های کتاب که نمونه مشابه بیرونی بخش خصوصی دارند، ما فوق العاده متصلب و سخت گیریم که تخفیف ندهیم. از زمان افتتاح باغ کتاب، کتاب فروشی ها خیلی گله مند بودند که باغ کتاب به کتاب فروشی های خُرد ضربه می زند و چرا افتتاح شده است. در این شرایط من مدیر باغ کتاب باید کاری کنم که واقعا به آن ها ضربه نخورد و نشان بدهم که نه رقیب آن ها و نه دنبال ضربه زدن به آن ها هستم.
با این وصف، من همواره از اینکه کاری کنیم که حس رقابت با کتاب فروشی ها را بدهد پرهیز دارم. یعنی اگر یک شهروند تهرانی بخواهد پنج کتاب معین بخرد، من باید کاری کنم که اولویت او آمدن به باغ کتاب نباشد. به خاطر اینکه هم با کتاب فروشی ها رقابت نکنم و هم اینکه به هرحال آمدن به باغ کتاب راحت نیست. روی همین حساب آمدن مردم به باغ کتاب اگر صرفا برای خرید کتاب باشد، شاید خیلی جذابیت نداشته باشد یا برای آن ها سخت باشد.
شما می گویید کاری می کنید که اولویت مردم، خرید کتاب از باغ کتاب نباشد. پس هدف از ایجاد این کتاب فروشی های 5000 متری چیست؟
کوشش ما در باغ کتاب این است که آن 70 درصد مردمی که برای سایر خدمات باغ کتاب به اینجا می آیند، در معرض کتاب هم قرار بگیرند و کتاب بخرند. این هم یاری به ناشر است و هم بازار کتاب. با این اتفاق یاری می کنیم کتاب ناشران بیشتر فروش برود و هدف ما هم همین است. به همین دلیل است که اعلام
در فروشگاه های کتاب که نمونه مشابه بیرونی بخش خصوصی دارند، ما فوق العاده متصلب و سخت گیریم که تخفیف ندهیم
می کنم ما هیچ زمان بنایی بر تخفیف دادن نداریم. حتی در ایام کرونا این حرف پیش آمد که به این 30 یا 35 نفری که در هر کتاب فروشی ما کار می نمایند را بفرستیم بیمه بیکاری دریافت نمایند و به جای آن به مخاطبانمان تخفیف بدهیم؛ ولی اصلا سمت این ماجرا نرفتیم و تخفیف ندادیم. البته برای خرید بیش از 100 هزار تومان، در سطح تهران ارسال رایگان انجام می شد.بعد از بازگشایی کتاب فروشی ها، هم کسی را به آمدن به باغ کتاب ترغیب نکردیم؛ هرچند که به لحاظ مالی به آمدن مخاطب به باغ کتاب احتیاج داریم. البته کسی را هم منع نکردیم، ولی چون ایام کرونا است و ترجیح ستاد ملی مبارزه با کرونا و این است که تا حد ممکن مردم بیرون نروند، برای کشاندن مردم به باغ کتاب هیچ تبلیغی انجام ندادیم.
این تاکید شما بر اینکه باغ کتاب قصد رقابت با بخش خصوصی و کتاب فروشی های دیگر را ندارد، با راه اندازی سایت فروش اینترنتی که خبر آن را اعلام کردید، در تضاد نیست؟تفاوت ماهوی و مهم کتاب فروشی باغ کتاب با دیگر کتاب فروشی ها در تعداد عناوین کتاب موجود در آن است. یعنی اگر باغ کتاب را فاکتور بگیرید، در کل کشور عظیمترین کتاب فروشی 2500 متر است که اگر بخش کافه، هدایا، لوازم التحریر و... را از آن جدا کنیم، کمتر از 1000 متر برای کتاب فروشی می ماند. درصورتی که وسعت هر کدام از کتاب فروشی های باغ کتاب 5000 متر است و بیش از 4000 متر آن فقط کتاب است.
تفاوت کتاب فروشی که 4000 متر است با کتاب فروشی که نهایتا 1000 متر است، در تعداد عناوین کتابی است که در آن قرار گرفته است. اگر شما از موضع کتاب فروشی خارج شوید و در موضع ناشر قرار بگیرید، می بینید که کتاب ناشر ضعیف، نوپا یا کم کتاب یا ناشر تخصصی که مثلاً تخصصی روی تاریخ قرون وسطا در اروپا کار می نماید و 20 یا 30 تا کتاب بیشتر ندارد، با این احتمال که مشتری ندارد، معمولا به کتاب فروشی ها راه پیدا نمی نماید؛ اما باغ کتاب توانسته این موضوع را حل نماید و همه این کتاب ها را پذیرفته است؛ چراکه به اندازه کافی برای عرضه این کتاب ها جا دارد.
کتاب فروشی آنلاینی هم که قرار است راه اندازی گردد، به همین کتاب فروشی فیزیکال باغ کتاب وصل است؛ به همین خاطر در کتاب فروشی آنلاین ما هم کتاب هایی وجود دارد که در جاهای دیگر وجود ندارد. یعنی راه اندازی کتاب فروشی آنلاین باغ کتاب هم درعین اینکه تخفیفی ارائه نمی دهد تا رقیب موارد مشابه نباشد، عناوین متعدد از کتاب هایی را دارد که شاید جای دیگری پیدا نگردد.
در کل ما در شرایطی قرار گرفتیم که نمی توانیم کار را متوقف کنیم؛ نه اینکه قرار بر رقابت داشته باشیم. به همین خاطر به نظر می رسد که این سطح از خدمات هم مخاطب و هم به خصوص ناشران را راضی می نماید. مثلاً باغ کتاب فقط 5000 متر کتاب فروشی کودک، آن هم در قفسه هایی دارد که همه بچه ها امکان بازدید و لمس کتاب ها را دارند و تاثیر شگرفی در فروش کتاب کودک در کشور داشته است. بنابراین از یک طرف اگر از دید مخاطب نگاه کنید، تعداد زیادی کتاب به خانه های مردم رفته و بچه ها به کتاب نزدیک شدند و از طرف دیگر ناشران کودک که معمولاً ناشران ضعیفی بودند، جایی برای عرضه کتاب های خود پیدا کردند.
بحث رقابت با کتاب فروشی ها پیش آمد. یک بار هم رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران حکم تعطیلی بخش کتاب باغ کتاب را گرفته بود. این قضیه به کجا ختم شد؟!
اول اینکه اتحادیه ناشران و کتاب فروشان نمی توانست حکم بگیرد؛ ولی نامه های گلایه آمیز و طومارهایی درباره اینکه باغ کتاب به کتاب فروشی ها ضربه می زند، زیاد بود و عموما پاسخ ما هم همین حرف هایی بود که عرض کردم. البته کماکان این بدبینی و گلایه از سمت اتحادیه ناشران و شاید جاهای دیگر وجود دارد که در هر دو دوره مدیریتی باغ کتاب -هم دوره مدیریت دکتر حسینی و هم دوره ای که من مدیر بودم- به آن ها مکتوب اعلام شده است که آمادگی کامل داریم این کتاب فروشی ها را واگذار کنیم.
این نکته را هم بگویم که ما
اتحادیه ناشران و کتاب فروشان نمی توانست حکم تعطیلی باع کتاب را بگیرد؛ ولی نامه های گلایه آمیز و طومارهایی درباره اینکه باغ کتاب به کتاب فروشی ها ضربه می زند، زیاد بود
داعیه ای مبنی بر اداره کتاب فروشی باغ کتاب نداریم؛ ولی نمی توانیم کتاب فروشی را به شخص واگذار کنیم. کتاب فروشی باغ کتاب عظیم ترین کتاب فروشی کشور است و فروش آن بالا است. تصور کنید اگر این کتاب فروشی را مثلا به شخصِ جلالی بدهند، لابد دو روز دیگر یک سلطان کتاب از آن در می آید؛ یعنی این خلاف عدالت است.من از قدیم هم مکتوب و هم شفاهی این را اعلام نموده ام و دوباره هم اعلام می کنم که یک کار ساده و مترقی انجام دهید؛ شرکتی ثبت کنید تا امکانی فراهم گردد که از قوی ترین کتاب فروشی در کشور، تا ضعیف ترین کتاب فروشی در یک شهرستان بتوانند از این شرکت سهمی بخرد. در این صورت ما بدون تشریفات و دودستی کتاب فروشی باغ کتاب را به آن ها واگذار می کنیم؛ کاری که سود و منافع آن برای همه کتاب فروشی ها است. ولی مساله اینجاست که آن طرف این علاقه و همت و اتحاد وجود ندارد.
این اتفاق در کتاب فروشی کودک باغ کتاب افتاده است. شرکتی که ناشران و کتاب فروشان حوزه کودک پیش از افتتاح باغ کتاب تاسیس نموده بودند، یک نمونه جدید و متفاوت در کشور بود. آن ها به این مسأله فکر نموده بودند؛ یعنی اعضای انجمن ناشران کودک و نوجوان قبل از افتتاح باغ کتاب، جمع شده و شرکت ماه پیشونی را ثبت نموده بودند که ما بخش کودک و نوجوان را به آن ها واگذار کنیم.
بخش کودک الان حدود 100 سهامدار دارد اما هنوز هم پشت سر این ها حرف و حدیث است که جمع محدودی هستند. درصورتی که اگر کل نشر کودک و نوجوان را در نظر بگیریم، 100 ناشر چیز کمی نیست و محدود حساب نمی گردد؛ ولی باز هم پیشنهاد دادیم سهامدارها را افزایش دهند.
آیا تصمیم به تمدید قرارداد با ماه پیشونی است یا اینکه دوباره بخش کودک به مزایده گذاشته می گردد؟
با ماه پیشونی تا آخر سال جاری قرارداد اجاره داریم و پس از اتمام این قرارداد، بخش کودک را مجدد به مزایده می گذاریم. همان طور که اشاره کردم براساس مصوبات هیات مدیره نمی توانیم کتاب فروشی را به شخص واگذار کنیم اما اگر یک شرکت فراگیر دیگر همانند ماه پیشونی بود، می تواند در این مزایده شرکت کند.
بخش عظیمسال چطور؟!
بخش عظیمسال را همچنان نشر شهر اداره می نماید. علت آن هم این است که عملاً هیچ تشکلی وجود ندارد که اداره آن را از ما بگیرد. در کتاب فروشی عظیمسال هم اگر یک موسسه یا شرکتی یا پخش فراگیری باشد که حداقل بخش قابل توجهی از کتاب فروشان در آن باشند، کاملاً این آمادگی وجود دارد که کتاب فروشی را به آن ها واگذار کنیم.
مزایده بخش عظیمسال را -با یک مقدار فاصله از مزایده بخش کودک و نوجوان- حدود یک سال آینده اعلام عمومی می کنیم. البته قبل از آن به اتحادیه ناشران و کتاب فروشان و فعالان این حوزه شرایط را اعلام می کنیم تا اگر چنین شرکت یا بخشی وجود دارد، مزایده را اعلام عمومی کنیم؛ وگرنه اگر شرکتی نباشد که مزایده بی معنا است.
در بخش کتاب عظیمسال، الان با چند ناشر همکاری دارید؟
در کتاب فروشی عظیمسال باغ کتاب که بخش عمومی است، بیش از 600 ناشر با ما همکاری دارند. در شروع راه ما هم مانند همه کتاب فروشی های سطح شهر با شرکت های پخش کار می کردیم و حدود 15 پخشی برای ما کتاب می آورد اما اتفاق مثبتی که به مرور و ظرف سه سال گذشته در بخش کتاب عظیمسال باغ کتاب افتاده، این است که از پخش به سمت نشر رفتیم؛ چون این طوری ناشران و به ویژه ناشران ضعیف تر راحت تر می توانند کتاب های خود را عرضه نمایند و منافع شان هم بیشتر است.
البته باید تاکید کنم که ما مسئله ای با پخشی های کتاب نداریم؛ زیرا درهرصورت پخش هم بخشی از بازار کتاب است؛ ولی عبور از پخش به سمت نشر یک مقدار به عدالت توزیع سود فراوری کتاب و ناشران یاری بیشتری می نماید. بعضی از ناشران بر اساس قراردادهای دائمی که دارند، مستقیما با شرکت های پخش کار می نمایند. در اینجا ما اجباری نداریم که حتما از ناشر کتاب بگیریم و از همان شرکت پخش کتاب می گیریم. در مجموع در بخش کتاب عظیمسال با بیش از 600 ناشر و حدود 12 شرکت پخش همکاری داریم.
این بحث وجود دارد که فعالیت انتشاراتی نشر شهر پس از پذیرفتن مسئولیت اداره کتابفروشیداعیه ای مبنی بر اداره کتاب فروشی باغ کتاب نداریم؛ ولی نمی توانیم کتاب فروشی را به شخص واگذار کنیم
عظیمسال باغ کتاب، کم رنگ تر شده است. پاسخ شما به این گفته ها چیست؟!چنین نیست؛ زیرا نشر شهر به صورت مرتب فراوری کتاب خود را انجام می دهد. نشر شهر در 3 سال گذشته که باغ کتاب افتتاح شده است، به طور میانگین ماهی بیش از دو عنوان کتاب و در مجموع این سه سال، بیش از 80 عنوان کتاب منتشر نموده است. البته استراتژی ما در نشر شهر این بود که به طور منظم ماهی چهار عنوان کتاب منتشر گردد اما الان هم از این عدد خیلی دور نیستیم و در سه سال گذشته به طور منظم ماهی دو تا سه کتاب را منتشر نموده ایم.
اتفاق مثبتی هم که در این میان افتاده، این است که از زمان افتتاح باغ کتاب، کتاب های نشر شهر هم در ژانر علم برای بچه ها و نوجوانان فعال شده است. همچنین طی این دو سه سال، مرکز چاپ موسسه نشر شهر را به باغ کتاب منتقل و دستگاه های کاملاً به روز دیجیتال چاپ کتاب را در باغ کتاب مستقر کردیم که این امر هم اتفاق مثبتی برای نشر شهر است.
چاپ دیجیتال این امکان را به ما می دهد تا کتاب هایی که منبع هستند -مثلا کتابی از میشل فوکو که ترجمه نشده است- حتی در حد یک نسخه چاپ گردد. نشر شهر سوای اینکه کتاب های خود را چاپ نموده است؛ سعی نموده منابع انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و دیگر زبان ها را نیز اضافه کند که برای کسب مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم فرستاده شده اند و بدون مجوز منتشر نمی شوند.
توقف طرح یاد یار مهربان چطور؟ آیا دیگر ارتباطی با فعالیت نشر شهر ندارد؟
اساسا مجموعه کتاب در کشور نشر شهر را با یاد یار مهربان می شناختند؛ اما گرفتاری های مجموعه شهرداری تهران در سال های اخیر، متاسفانه باعث شده است که بودجه یاد یار مهربان تخصیص پیدا نکند و امکان برگزاری آن صلب شد. البته در سال های مختلف ما این درخواست را داشتیم، اما با این شرایطی که بر کل کشور عارض شده است، امکان تخصیص خیلی از بودجه ها وجود ندارد؛ چیزی که متاسفانه دامن گیر یاد یار مهربان هم شد و نتوانستیم در سه سال گذشته آن را برگزار کنیم.
در ابتدای گفت وگو اشاره کردید که بودجه باغ کتاب توسط شهرداری تامین نمی گردد و از طرفی کرونا خیلی از درآمدهای این مجموعه را صفر نموده است. با این اوصاف دخل و خرج باغ کتاب چگونه تامین می گردد؟
باغ کتاب یک شرکت است و در شهرداری تهران شرکت ها باید خودشان هزینه هایشان را در بیاورند. یعنی ما توقع نداریم که شهرداری به ما بودجه بدهد؛ ولی اتفاق خوبی که افتاده این است که در چند ماه گذشته که ما تقریبا درآمد نداشتیم، شهرداری تهران ورود کرد و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران حقوق سه ماهه گذشته را به ما پرداخت نموده است. یعنی ما حدود سه میلیارد تومان از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران یاری گرفته ایم که باید تا آخر سال این پول یا ما به ازای آن؛ خدمات به آن ها برگردانیم.
در مجموع؛ ما سعی داریم باغ کتاب را به سمتی ببریم که مرکز و میدانی برای حضور تمام کسانی گردد که می توانند به صنعت نشر در کشور یاری نمایند. مثلا میزهای پژوهشی که در باغ کتاب قرار گرفته است عموما مورد استفاده دانشجویانی است که برای پیشبرد کارهایشان از کتاب های باغ کتاب خریداری می نمایند و سود آن به ناشر می رسد.
بخش کتاب کودک هم به همین منوال یاری عظیمی به نشر و پخش کتاب کودک در کشور است. رویدادهای ما هم حول محور کتاب است؛ یعنی براساس قراردادهایی که با ناشران در دست امضا داریم و اینجا هم اعلام عمومی می کنم؛ ناشرانی که جای برای در معرض مخاطب قرار دادن و جشن امضای کتاب خود ندارند، لازم نیست یک سال منتظر بمانند تا نمایشگاه کتاب برگزار گردد.
ما در باغ کتاب در خدمت آن ها هستیم و جایگاه و سالن در اختیار آن ها می گذاریم که جشن امضا و معرفی کتاب خود را برگزار نمایند. زیرا بهترین اتفاق برای باغ کتاب این است که به فضایی تبدیل گردد که همه افراد حول محور کتاب، از ناشر فراورینماینده کتاب گرفته تا مولف خالق کتاب و مخاطب، اینجا را از خود بدانند و حس نمایند می توانند از این جا سهمی داشته باشند.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران