بازار برنج کی به ثبات می رسد؟
به گزارش تور استانبول، به گزارش خبرنگاران، حجت براتعلی گفت: در راستای تامین احتیاج بازار از ابتدای شهریور 100 هزار تن انواع برنج وارداتی وارد بازار شد که 80 درصد از این برنج، جذب بازار شده است.
براتعلی اضافه نمود: برای استمرار توزیع و رسیدن به ثبات قیمتی، توزیع 50 هزار تن برنج وارداتی دیگر هم از 15 مهرماه در بازار شروع شده و این فرایند ادامه دارد به این ترتیب حجم توزیع به 150 هزار تن رسیده است.
وی اضافه نمود: در حال حاضر قیمت مصرف کننده برنج هندی 18 هزار و 500 تومان، تایلندی 12 هزار و 500 تومان و پاکستانی 20 هزار و 500 تومان است که در سطح شبکه های فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف و واحد های صنفی منتخب در حال فروش است.
برنج در حال توزیع است
براتعلی گفت: برنج ها از محل ذخایر راهبردی شرکت بازرگانی دولتی در حال توزیع است و تا هر مرحله ای که احتیاج باشد توزیع ادامه می یابد تا کمبودی احساس نگردد و شرایط برنج در بازار پایدار گردد.
وی اضافه نمود: هدف اصلی از توزیع برنج وارداتی از یک سو کنترل قیمت این نوع برنج است و از سوی دیگر کنترل نسبی قیمت برنج داخلی به طوری که سطح عمومی قیمت برنج داخلی در یک شرایط منطقی قرار گیرد و افزایشی نباشد.
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: شرایط خشکسالی باعث شد برنج داخلی تا 18 و نیم درصد کاهش فراوری داشته باشد و همین موضوع باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت شد حتی شیوع کرونا هم در کاهش تقاضای برنج داخلی تاثیر چندانی نداشت چرا که برنج به عنوان کالای عمده و اساسی در سبد کالای ایرانیان صندلی ویژه ای دارد.
وی اضافه نمود: با توجه به این که در فصل برداشت برنج پاییزه قرار داریم به نظر می رسد در این فصل به علت افزایش سطح عرضه و بعلاوه کنترل قیمت برنج وارداتی بتوانیم بازار برنج داخلی را هم به ثبات برسانیم.
منبع: خبرگزاری صدا وسیما
آخرین اخبار حوزه کشاورزی را در صفحه کشاورزی خبرنگاران بخوانید.
منبع: تجارت نیوز