چه میوه هایی برای سرماخوردگی مضر است؟
به گزارش تور استانبول، چه میوه هایی برای سرماخوردگی مضر است؟ همواره وقتی دچار سرماخوردگی و گلودرد می شویم، اولین کاری که می کنیم جستجو کردن در اینترنت برای شناخت میوه های مفید برای سرماخوردگی است. اما برای در کنار بایدها مهم است به نبایدها هم توجه ویژه داشته باشید. به همین منظور تصمیم داریم در این محتوا از خبرنگاران مگ، میوه های مضر برای سرماخوردگی و گلودرد را به شما معرفی کنیم تا از خوردنشان پرهیز کنید. پس تا خاتمه همراه ما بمانید.

1. انگور دشمن گلو درد
انگور یکی از اصلی ترین میوه های مضر سرماخوردگی است. اما چرا؟ زیرا انگور حاوی مقادیر زیادی هیستامین است که می تواند واکنش های آلرژیک بدن را شدیدتر کند. این واکنش ها شامل افزایش خلط، شدیدتر شدن سرفه ها و بدتر شدن گلودرد می گردد. علاوه بر این، زمانی که انگور را به صورت سرد (مستقیماً از یخچال) مصرف می کنید، می تواند سرفه و سرماخوردگی را بدتر کند. اگر هوس انگور کردید، بگذارید به دمای اتاق برسد سپس (به اندازه خیلی کم) میل کنید.
یکی از راه هایی که به درمان سریع گلودرد و آرام شدن التهاب سیستم تنفسی یاری می نماید، دمنوش ها هستند. انواع مختلفی دمنوش برای سرماخوردگی وجود دارد که می توانید امتحان کنید. رایج ترین این دمنوش ها زنجبیل، نعنا و لیموترش هستند که تأثیرات سریعی روی گلودرد دارند.
2. مرکباتی مثل پرتقال و لیمو اسیدیته هستند
بیشتر ماها وقتی احساس می کنیم سرماخوردگی در راه است، سریع دست به دامن میوه های مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت می شویم تا جلودار سرماخوردگی شوند. علت این امر این است که این میوه ها حاوی اندازه زیادی ویتامین C هستند که برای سرماخوردگی مفید است.
اما با وجود فواید ویتامین C برای تقویت ایمنی، باید در نظر داشته باشید که این میوه ها بسیار اسیدی هستند و این اسید می تواند منجر به دردناک تر شدن گلو گردد. بنابراین بهتر است در دوره سرماخوردگی اگر سرفه های شدیدی می کنید، از مصرف میوه های مرکبات خودداری کنید تا باعث بدتر شدن گلودرد و افزایش سرفه های خود نشوید.
خواندنی ها
مواد غذایی که برای سرماخوردگی مضر است
3. هندوانه را سرد نخورید
شاید مانند پرتقال تعجب کنید که چرا هندوانه هم در این فهرست قرار گرفته، با اینکه دارای ویتامین C و خواص آبرسانی است. باید بگوییم که درست است که این میوه آب فراوانی دارد و به آبرسانی و پاکسازی بدن یاری می نماید؛ با این حال، مصرف زیاد هندوانه آن هم به صورت سرد ممکن است باعث کاهش اسید معده و افزایش فراوری مخاط گردد. اگر می خواهید از خواص دیگر هندوانه استفاده کنید و دچار گلودرد نشوید توصیه می گردد که به هیچ وجه هندوانه سردی که داخل یخچال بوده است را نخورید.
خواندنی ها
برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم؟
4. موز میوه ای مقوی اما محرک سرفه
با اینکه موز به مغذی بودن و راحتی مصرف شناخته شده است و بخشی رایج از رژیم غذایی بسیاری از افراد خصوصا ورزشکاران است. با این حال، زمانی که سرما خورده اید، بهتر است مصرف موز را محدود کنید. زیرا موز در دسته غذاهای سرد قرار می گیرد. بعلاوه بعضی افراد معتقدند که موز می تواند باعث احساس گرفتگی بیشتر در سینه گردد زیرا فراوری خلط را افزایش می دهد. علاوه بر این، موز حاوی منیزیم است که می تواند مجاری تنفسی را تحریک کند و منجر به سرفه گردد.
5. گواوا میوه ای با طبع سرد
گواوا نیز همچون مرکبات، سرشار از ویتامین C است و پر از فایده، اما بعضی افراد هنگام سرماخوردگی از مصرف آن اجتناب می نمایند. زیرا معتقدند که طبع سرد گواوا ممکن است زمانی که بدن در حال مبارزه با عفونت است تاثیر منفی داشته باشد.
6. چیکو سرفه را بیشتر می نماید
چیکو یکی از میوه های گرمسیری قهوه ای رنگ با طعم شیرین است. این میوه سرشار از قندهایی مانند فروکتوز و ساکارز است که می توانند سرفه را بدتر نمایند. بعلاوه، بافت غلیظ و دانه دار چیکو ممکن است در صورت گلودرد، بلعیدن را سخت کند. اگرچه چیکو دارای خواص ضد التهابی است، اما بهتر است در صورت سرماخوردگی از مصرف زیاد آن خودداری کنید.
خواندنی ها
خواص سیر؛ از درمان سرماخوردگی تا لاغری
7. خیار برای سرماخوردگی مفید نیست
همانطور که خودتان قطعا می دانید، خیار طبعی سرد و تر دارد. بنابراین خوردن این میوه در دوران سرماخوردگی که بدن نیازمند گرمی جات است، نمی تواند زیاد مفید باشد.
8. خربزه باعث تشدید علائم آلرژیک می گردد
خربزه نیز از دیگر میوه های مضر برای سرماخوردگی و گلودرد است. این میوه به علت طبع سرد و خاصیت افزایش دهندگی مخاط، می تواند علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و سرفه را بدتر کند. بعلاوه، بعضی افراد به پروتئین های موجود در خربزه حساسیت دارند که می تواند باعث تشدید علائم آلرژیک در دوران سرماخوردگی گردد. بنابراین وقتی سرماخورده اید از خوردن خربزه به طور جدی صرف نظر کنید که با لرز بعد از آن دست و پنجه نرم نکنید.
در نهایت؛ در دوران سرماخوردگی و گلودرد، آگاهی از میوه هایی که ممکن است علائم شما را تشدید نمایند بسیار مهم است. بعضی میوه ها به علت طبع سرد، محتوای قندی بالا یا خاصیت تحریک نمایندگی، می توانند باعث افزایش خلط، بدتر شدن گلودرد، و تشدید سرفه شوند. میوه هایی مانند انگور، مرکبات، هندوانه، موز، گواوا، چیکو، خیار و خربزه در این دسته قرار می گیرند. اگرچه بعضی از این میوه ها دارای خواص مفید هستند، مصرف آن ها در دوران سرماخوردگی باید با احتیاط یا به طور کامل محدود گردد. با پرهیز از این میوه ها و رعایت تغذیه مناسب، می توانید روند بهبودی خود را تسریع کنید و از تشدید علائم جلوگیری کنید.
منابع: |
منبع: دیجیکالا مگ