طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه (مرحله به مرحله)

به گزارش تور استانبول، هیچ چیزی مثل یک لیوان شربت آلبالوی خنک و خوشمزه نمی تواند روزهای گرم تابستان را دلپذیرتر کند. اگر تا حالا فقط شربت های آماده را امتحان نموده اید، سال جاری پیشنهاد می کنیم خودتان دست به کار شوید و یک شربت آلبالوی تازه، خوشرنگ و خوش طعم در خانه تهیه کنید. طرز تهیه شربت آلبالو ساده و کم دردسر است و با هدایت کامل این محتوا از خبرنگاران مگ، به راحتی می توانید آن را آماده کنید و از طعمش لذت ببرید. پس در ادامه همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه (مرحله به مرحله)

طرز تهیه شربت آلبالو بدون مربا

مواد لازم
آلبالو تازهیک کیلوگرم
شکریک تا یک ونیم کیلو (بسته به میزان ترش بودن آلبالو ها)
آبیک لیوان

مراحل تهیه شربت آلبالو بدون مربا:

1. آماده کردن آلبالوها

اولین کاری که باید بکنید این است که آلبالوها را شسته، ساقه و برگ اضافه شان را جدا کنید و سپس با دست یا هسته گیر، هسته آلبالوها را در بیاورید.

2. ترکیب آلبالو و شکر

در گام دوم باید شکر را لابه لای آلبالو ها بریزید. به این صورت که ابتدا یک لایه آلبالو داخل ظرف بریزید، سپس یک لایه شکر و این کار را تا تمام شدن آلبالو ها ادامه دهید. در انتها یک لیوان آب روی آلبالو ها بریزید، سپس درب ظرف را ببندید و آن را به مدت یک شب یا 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آلبالو ها کاملا آب بیندازد.

برای خرید شکر به صورت آنلاین و با قیمت مناسب می توانید به سوپر مارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

3. جوشاندن آلبالوها

بعد از اینکه آلبالو ها کاملا آب انداخت، آن ها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا کم کم آغاز به جوشیدن کند.

اجازه دهید آلبالو ها به مدت 30 دقیقه به آرامی، روی حرارت میانه بجوشند. بهتر است که بیشتر از این زمان نگذارید جوشیدن آلبالوها طول بکشد، زیرا هر چقدر، زمان جوشیدن آلبالو ها طولانی تر گردد، رنگ شربت تیره تر می گردد.

3. صاف کردن آلبالوها

پس از نیم ساعت حرارت دادن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و داخل یک صافی با سوراخ های ریز بریزید و با یک کف گیر خیلی آرام، آلبالو ها را فشار دهید تا شربت صاف شده و تفاله های آلبالو از آن جدا گردد. دقت کنید که این کار را باید تا زمانی که آلبالوها داغ هستند انجام دهید، زیرا در صورت سرد شدن آلبالو ها، فرایند صاف کردن شان، دشوارتر می گردد.

در آخر، اجازه دهید شربت آلبالو 15 دقیقه در دمای اتاق بماند تا خنک گردد. سپس آن را داخل یک بطری مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

یکی دیگر از گزینه هایی که برای برطرف عطش در گرمای تابستان توصیه می گردد، شربت خاکشیر است. این شربت علاوه بر خوشمزگی تاثیر زیادی هم در پیشگیری از گرمازدگی دارد. در محتوای طرز تهیه شربت خاکشیر، می توانید فوت و فن درست کردن این شربت را هم بیاموزید.

طرز تهیه شربت آلبالو با مربا

اگر می خواهید همزمان با درست کردن شربت، مربای آلبالو هم درست کنید فقط کافی است که طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. ابتدا هسته آلبالو ها را جدا کنید.
  2. سپس آلبالوها را با دو سوم از شکر و یک لیوان آب، مخلوط نموده و 24 ساعت داخل یخچال بگذارید تا حسابی آب بیندازد.
  3. حال باید آلبالو ها را روی حرارت میانه قرار دهید و بگذارید حدود 10 دقیقه بجوشد. هنگامی که آلبالو ها آغاز به جوشیدن کردن، یک قاشق آبلیمو یا میزانی جوهر لیمو به آن اضافه کنید.
  4. بعد از 10 دقیقه، آلبالو ها را با استفاده از کفگیر، از شربت خارج کنید و برای مربا کنار بگذارید.
  5. سپس یک سوم به جامانده از شکر را به آب آلبالوها اضافه کنید و بگذارید که نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ تر گردد.
  6. وقتی شربت به میزان کافی غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و یک بار از صافی رد کنید تا آلبالو های به جای مانده در آن نیز جدا شوند. برای این که بفهمید شربت به قوام رسیده یا نه، یک قاشق از آن را داخل یک نعلبکی یا بشقاب بریزید و چند دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک گردد. سپس با انگشت روی شربت بکشید، اگر رد انگشت تان ماند، یعنی شربت قوام کافی دارد.
  7. در نهایت شربت آلبالو و مربای آلبالوی شما آماده است و می توانید آن ها را بعد از خنک شدن، در ظرف های مناسب بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.

خواندنی ها

طرز تهیه شربت سکنجبین

طرز تهیه شربت آلبالو با هسته

اگر وقت گرفتن هسته آلبالو ها را ندارید می توانید آلبالو ها را با هسته، به همان شیوه اول بپزید و در انتها صاف کنید تا هسته و تفاله های آلبالو از شربت جدا شوند.

طرز تهیه شربت آلبالو با کیسه

در این روش، آلبالوها را درون یک کیسه توری یا پارچه نازک و تمیز بریزید و سر آن را محکم ببندید. سپس، در یک قابلمه، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا شکر در آب حل گردد. پس از حل شدن شکر، کیسه حاوی آلبالوها را داخل قابلمه قرار دهید.

پس از آنکه مخلوط آب و شکر آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا شربت به غلظت مطلوب برسد و رنگ آن نیز مطابق دلخواه شما گردد. سپس کیسه حاوی آلبالوها را به آرامی از قابلمه خارج کنید. در نهایت، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک گردد. سپس آن را در بطری های تمیز و خشک بریزید.

اگر به طعم های ترش بیشتر علاقه دارید، طرز تهیه شربت آبلیمو را هم امتحان کنید.

برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو چه باید کرد؟

برای داشتن شربت آلبالوی خوشرنگ و شفاف، به این نکات توجه کنید:

  • نجوشاندن بیش از حد آلبالو ها: اجازه ندهید آلبالوها بیشتر از 30 دقیقه بپزند. زیرا پخته شدن زیاد باعث تیره شدن آلبالو ها می گردد و در نتیجه یک شربت با رنگ کدر به شما می دهد. علاوه بر این، هنگام صاف کردن آلبالوها نیز از فشار دادن بیش از حد آن ها با قاشق خودداری کنید.
  • گرفتن مداوم کف شربت: در طول درست کردن شربت آلبالو، به طور مرتب کفی که روی سطح آن جمع می گردد را با قاشق بگیرید و دور بریزید. این کار باعث می گردد که در نهایت شربتی شفاف و خوشرنگ داشته باشید.
  • 2 بار صاف کردن شربت: پس از یک بار صاف کردن شربت و جدا کردن تفاله های آلبالو از آن، شربت را دو باره از یک صافی با بافت ریز یا پارچه نازک و تمیز عبور دهید. این کار ذرات ریز و احتمالی تفاله ها را جدا نموده و شربتی صاف و خوشرنگ به شما می دهد.

اگر مهمانی دارید و می خواهید چند مدل شربت درست کنید، پیشنهاد می کنیم با آموزش داده شده در محتوای طرز تهیه شربت زعفران یک شربت زعفرانی گوارا و خوشمزه هم درست کنید.

خواص شربت آلبالو

شربت آلبالو علاوه بر خوشمزه و گوارا بودن، خواص زیادی هم برای سلامتی دارد که نمی گردد نادیده گرفت. از جمله خواصی که این شربت دارد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها از جمله: ویتامین A، پتاسیم، منیزیم، آهن و مس
  • کاهش درد و التهاب عضلانی پس از ورزش
  • یاری به تنظیم خواب و بهبود کیفیت آن (به علت داشتن ملاتونین و تریپتوفان)
  • کاهش سطح اسید اوریک خون و یاری به کاهش دفعات و شدت حملات نقرس (در صورت مصرف منظم)
  • تقویت سلامت مغز و حافظه
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به عفونت ها
  • کاهش فشار خون و کلسترول بد (LDL)
  • یاری به کاهش درد و التهاب در افراد مبتلا به آرتروز

خواندنی ها

آنالیز خواص آلبالو

راز خوشمزه شدن شربت آلبالو

راز خوشمزه شدن شربت آلبالو در رعایت چند نکته زیر نهفته است:

  • رعایت نسبت شکر به آلبالو: به طور کلی، برای هر یک کیلو آلبالو یک کیلو شکر توصیه می گردد. اگر آلبالوها خیلی ترش هستند، از یک و نیم کیلو شکر بهره ببرید.
  • اضافه کردن وانیل: در صورت دلخواه، می توانید در انتها جوشیدن شربت، میزان بسیار کمی وانیل به شربت اضافه کنید. این کار شربت را خوش مزه و خوش عطرتر می نماید. البته حواستان باشد که فقط در حدی وانیل اضافه کنید که طعم طبیعی آلبالو را تغییر قرار ندهد.
  • استفاده از قابلمه مناسب: بهتر است از قابلمه لعابی یا استیل برای تهیه شربت بهره ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 3 خرداد 1404 بروزرسانی: 3 خرداد 1404 گردآورنده: istanbulnet65.ir شناسه مطلب: 2424

به "طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه (مرحله به مرحله)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و خوشمزه (مرحله به مرحله)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید