طرز تهیه مربای به با قند با تمامی نکات و ترفندها

به گزارش تور استانبول، مربای به یکی از خوش طعم ترین مرباهای ایرانی به شمار میرود که با دانستن نکات و ترفندهایش به راحتی در منزل می توان درست کرد. این مربای پاییزی را همچون مربای آلبالو در تمامی فصول سال می توانید برای وعده صبحانه تان مصرف کنید. شما در این مطلب می توانید طرز تهیه مربای به با قند را بخوانید تا از عطر و طعم آن لذت ببرید. البته طرز تهیه مربای نگینی را هم قبلا در کتاب کاله آنالیز نموده بودیم، می توانید آن را هم مطالعه کنید.

طرز تهیه مربای به با قند با تمامی نکات و ترفندها

مواد لازم برای مربای به با قند

  • به میانه چهار عدد
  • خرده قند 300 گرم
  • هل یک قاشق چای خوری
  • گلاب به مقدار لازم
  • زعفران به مقدار لازم
  • آب لیمو به مقدار لازم

طرز تهیه مربای به با قند

1. به را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای به با قند احتیاج است که به های گفته شده را خوب بشویید تا پرزی روی آن ها باقی نماند. هر یک از به ها را با یک چاقوی تیز از وسط نصف کنید. تخم های آن را بیرون بیاورید. سپس با توجه به سلیقه خودتان آن را به صورت نگینی یا تکه های درشت تر برش دهید. حتی می توانید این میوه پاییزی را رنده و مربای به رنده شده خانگی درست کنید.

2.به را بپزید

در دومین مرحله از طرز تهیه مربای به با قند باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. برترین گزینه برای پخت این مربای پاییزی، قابلمه مسی است. دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. سپس به های خردشده را اضافه کنید. در این مرحله مراقب باشید که آب روی تکه های به را نپوشاند. سپس 15 دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم پخته شوند. مراقب باشید که هنگام پخت له نشوند.

3. خرده قند را آب کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه مربای به با قند باید به سراغ خرده قندها بروید تا آماده شان کنید. پس دو لیوان آب داغ داخل قابلمه بریزید تا به جوش بیاید. خرده قندها را به آن اضافه کنید. 15 دقیقه برای حل شدن آن ها زمان بگیرید. در صورت حل نشدن خرده قندها باید آن ها را با گوشت کوب له کنید. از آن جایی که خرده قندها معمولا همراه با گردو غبارهای ریز هستند پس شربت را از صافی رد کنید. حال شربت را داخل قابلمه بریزید تا برای 15 دقیقه مجدد بجوشد. تنها مراقب باشید که شیره مربا خیلی غلیظ نگردد. در تابستان از طرز تهیه مربای آلبالو نباید غافل شوید.

4. آب قند را اضافه کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای به با قند نوبت به پخت آن می رسد. پس باید آب قند را داخل قابلمه به پخته شده بریزید. در ادامه هل و زعفران را هم اضافه کنید تا برای پنج دقیقه با یکدیگر بجوشند. در نهایت حرارت قابلمه را کم کنید تا مربایتان طی سه ساعت به آرامی پخته شوند. حال که مربایتان آماده است، از روی حرارت بردارید تا خنک گردد. در نهایت آن را در ظرف های موردنظر خود سرو و کنار بگذارید. از دیگر مرباهای خانگی که به شما پیشنهاد می گردد پخت مربای انجیر خشک خانگی برای تمامی فصول سال است.

نکات تکمیلی برای پخت مربای به با قند

مرباهای خانگی همواره بخش جدایی ناپذیر فرهنگ ایرانی ها به حساب می آیند و با بیشتر میوه ها می توان مربا درست کرد. میوه به یکی از همان میوه ها است که با ساده ترین دستورها و در سریع ترین زمان آماده می گردد. نکات و ترفندهای گفته شده در ادامه به شما یاری خواهد نمود تا این مربای لذیذ را برای وعده صبحانه تان سرو کنید.

برترین قابلمه برای پخت مربای به

قابلمه در پخت و رنگ گرفتن مربا های خانگی نقش مهمی دارد تا جایی که در تهیه انواع مرباهای خانگی باید از قابلمه تفلون یا لعابی بهره ببرید اما در تهیه مربای به برعکس است. در دستور تهیه مربای به با قند، قابلمه های مسی برترین گزینه هستند چراکه به رنگ انداختن بهتر بِه یاری می نماید. از خواندن دستور تهیه مربای گلابی کال غافل نشوید.

استفاده از قند و خرده قند در تهیه مربای به

شکر معمولا برترین طعم دهنده برای مرباهای خانگی به شمار میرود اما در دستور تهیه مربای به می توان از قند یا خرده قند هم استفاده کرد. استفاده از قند در تهیه این مربا به بافت بهتر، شفاف تر شدن، دیرتر شکرک زدن و حفظ طعم اصیل مربای به یاری می نماید. در صورت نبود قند از شکر دانه ریز بهره ببرید.

رنگ مربای به

بستن در قابلمه و پخت مربای به روی حرات کم به خوش رنگ تر شدن آن همواره یاری می نماید. رنگ مربا معمولا با دو سه ساعت دم کردن کامل قرمز خواهد شد. گاهی ممکن است شهد آن رقیق باشد پس شعله گاز را کمی بیشتر کنید تا مربا به قوام دلخواهتان برسد. اگر رنگ نارنجی مدنظرتان است کمی بیشتر زعفران داخل قابلمه بریزید.

طعم دهنده های مربای به

طعم مربای به معمولا به ترش یا شیرینی بودن میوه و ذائقه خودتان بستگی دارد. در صورت شیرین شدن مربا باید مقداری آب لیمو داخل قابلمه بریزید تا طعم مربا را ملایم تر کند. اگر طعم های تند را برای این مربای گرم و پاییزی می پسندید از ادویه هایی مانند دارچین، وانیل، جوزهندی و زنجبیل بهره ببرید. اگر عطر و طعم مربای به را دوست ندارید می توانید طرز تهیه مربای توت سیاه را امتحان کنید.

زمان پخت مربای به

بعد از آن که طرز تهیه مربای به را پیش بردید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و یک قاشق از مربا را داخل بشقاب ریخته و آن را برای پنج دقیقه داخل فریزر بگذارید. سپس آن را با انگشت خود تست کنید اگر به طرفین چروک شد و شهد آن حالت چسبناکی داشت مربایتان آماده است. در صورتی که از آن آب می چکید مجدد آن را برای پنج دقیقه دیگر بجوشانید. طرز تهیه مربای به را به همراه فیلم آن حتما در کتاب کاله بخوانید.

سرو مربای به

مربای به تنها یک گزینه برای صبحانه محسوب نمی گردد چراکه می توان آن را به شکل مختلف سرو و استفاده کرد. یکی از برترین شکل های سرو استفاده آن به شکل مارمالاد لایه های میانی یا تزئین کیک اسفنجی است. اگر می خواهید میهمانی تان را به برترین شکل پیش ببرید آن را کمپوت نموده و سروشان کنید.

نگه داری مربای به

این مربای خانگی را یک تا دو سال به راحتی در جای خشک و خنک می توانید نگه دارید به شرط آن که مربا را در ظروف شیشه ای تمیز و استریل شده بریزید. مربای به خانگی تان را در یخچال هم می توانید نگه دارید تنها این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ مربا در طول زمان تیره تر خواهد شد. مربای گل محمدی یکی از خوش عطرترین مرباها است که درست کردن آن را بهتان پیشنهاد می کنیم.

کپک زدن مربا

در طرز تهیه مربای به با قند باید حواس تان باشد که مربا کپک نزد پس مقدار آب را حتما در نظر داشته باشید که بیش از حد نباشد. از سویی دیگر شربت مربا باید به مقدار کافی غلیظ باشد. در صورت کم بودن شیرینی مربا می توانید قند یا خرده قند روی آن بریزید و چند دقیقه دیگر به مربا زمان دهید تا بجوشد.

مربای به رژیمی

شما اگر به رژیم غذایی و سلامتی تان اهمیت می هید و از سویی دل تان مربای به برای وعده صبحانه تان می خواهد پیشنهاد ما استفاده از عسل و شیره انگور به جای قند است. از دیگر دستورهای رژیمی می توان به تهیه مربای آلبالو بدون شکر خانگی اشاره نمود که مزه آن دست کمی نسبت به دیگر مرباهای خانگی ندارد.

رنگ تیره مربای به

مربای به در طور زمان رنگ آن تغییره نموده و تیره می گردد اما گاهی از همان ابتدا تیره هستند که برای جلوگیری از این کار باید ترفندهای زیر را به کار بگیرید:

  • بعد از نگینی خرد کردن میوه به، آن را برای چند دقیقه داخل آب بریزید و قبل از پخت آن را آب کشی کنید.
  • بعد از انتقال به قابلمه و موقع جوش خوردن آن را با کفگیر چوبی هم بزنید تا نچسبد و قهوه ای رنگ نگردد.

اگر مربایتان به کف قابلمه چسبید یا قهوه ای رنگ شد باید حرارت را خاموش کنید و آن ها را جدا نموده و مابقی را داخل یک قابلمه تمیز بریزید. مجدد به آن آب اضافه نموده و تا رسیدن به غلظت دلخواه زمان دهید که بجوشد. شاید برایتان جالب باشد که با گردوی تازه می توانید مربا در منزل درست کنید پس طرز تهیه مربای گردو را در کتاب کاله بخوانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 24 مرداد 1403 بروزرسانی: 24 مرداد 1403 گردآورنده: istanbulnet65.ir شناسه مطلب: 2312

به "طرز تهیه مربای به با قند با تمامی نکات و ترفندها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای به با قند با تمامی نکات و ترفندها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید