تاثیرات مخرب شیوع ویروس کرونا بر بخش های اصلی اقتصاد اسپانیا
به گزارش تور استانبول، شیوع ویروس کرونا در اسپانیا و برقراری شرایط قرنطینه ای در این کشور از سوی دولت از تاریخ 20 مارس 2020، باعث تعطیلی گسترده مراکز و نهادهای تجاری و مالی اسپانیا شده و آسیب های فراوانی را به بخش های مختلف تجاری و ساختار مالی این کشور وارد نموده است. سفارت ایران در اسپانیا در گزارشی به آنالیز تاثیرات این آسیب ها در بخش های گردشگری، خودروسازی، رستوران، حمل و نقل هوایی و خرده فروشی در کشور اسپانیا پرداخته است.
بخش گردشگری
بخش گردشگری اسپانیا تا قبل از بحران کرونا، 12 درصد فراوری ناخالص (300 میلیارد یورو در سال 2019) و 13 درصد نیروی اشتغال این کشور را تشکیل می داد. در حال حاضر تمامی تاسیسات گردشگری اسپانیا به دلیل بحران پیش رو تعطیل شده است. بر اساس گزارش تهیه شده از سوی وزارت بهداشت اسپانیا، تداوم ویروس کرونا تا دو ماه آینده منجر به کاهش 18 میلیارد و 825 میلیون یورویی درآمد این صنعت در اسپانیا خواهد شد و چنانچه مهار این بحران 4 ماه به طول انجامد، این کاهش به 33 میلیارد و 668 میلیون یورو خواهد رسید. تعطیلی هتل های اسپانیا، وسایر بخش های گردشگری اسپانیا مانند هتل های زنجیره ای ایبرواستار، گروه ان اچ هتل،سناتور هتل، گروه ریو و ... موجب اخراج موقت 59 هزار و 991 نفر شده است.
بخش خودروسازی
کاهش جهانی فراوری خودرو در سال 2020 به دلیل بحران کرونا بین 3 تا 9 درصد پیش بینی می گردد. در اسپانیا بخش خودرو سازی تا قبل از بحران کرونا، 10 درصد فراوری ناخالص داخلی و 19 درصد کل صادرات این کشور را تشکیل می داد. این صنعت همچنین 9 درصد شاغلان این کشور را شامل می شد. اما در حال حاضر بخش فراوری خودرو در اسپانیا به طور کامل متوقف شده است. شرکت های عظیم خودروسازی و تامین کننده قطعات خودرو همچون نیسان، رنو، آنتولین، فورد، دنسو، فیکاسو و ... و همچنین بنگاه های خودروفروشی در حال اخراج موقت کارکنان خود برای تعطیلی کامل یا کاهش فعالیت هایشان هستند. این امر منجر به بیکاری 22 هزار نفر در این صنعت شده است.
بخش رستوران
از میان بخش های اصلی اقتصاد اسپانیا، بخش رستوران بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده است. چراکه در اولین اقدام دولت این کشور برای روبرو با ویروس کرونا بیش از 300 هزار اماکن پذیرایی در اسپانیا تا اطلاع ثانوی تعطیل شده اند. پیش از این، بخش رستوران در اقتصاد اسپانیا، برای 200 هزار نفر شغل ایجاد نموده بود و درآمد 94 میلیارد یورویی برای این کشور به همراه داشت. طبق تخمین کنفدراسیون سازمان های تجاری اسپانیا، کاهش درآمد حاصل از این بحران می تواند به 10 میلیارد یورو برسد.
بخش حمل و نقل هوایی
بر اساس محاسبات انجام شده از سوی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، حدود 750 هزار شغل در این بخش در معرض خطر است که در هیچ کشور اروپایی دیگر عواقب شغلی این چنین ویران کننده نیست. بحران کرونا باعث کاهش درآمد 11 میلیارد یورویی و همچنین کاهش تقریبا 100 میلیون مسافر خواهد بود که این امر باعث از بین رفتن 45 میلیارد یورو از فراوری ناخالص داخلی اسپانیا خوادهد شد.
بخش خرده فروشی
تا پیش از بحران کرونا، این بخش 5 درصد از فراوریناخالص داخلی اسپانیا را تشکیل می داد. در جریان مقابله دولت با این اپیدمی، این بخش تا اطلاع ثانوی تعطیل و تنها موظف به فروش محصولات و ارایه خدمات خود به وسیله اینترنتی هستند. بحران پیش آمده در این بخش منجر به اخراج موقت کارکنان شده تا جایی که این امر در مقایسه با قبل 86.2 درصد افزایش یافته است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران