ایران چهارمین کشور جهان در فوتی های روزانه کرونا

به گزارش تور استانبول، روز گذشته، ایران چهارمین کشور دنیا از نظر میزان فوتی های روزانه بیماری کرونا بود.

ایران چهارمین کشور جهان در فوتی های روزانه کرونا

به گزارش خبرنگاران، این روزها کرونا چهره مرگبارتر خود را نشان داده است، به نظر می رسد، پاییز مرگبار و سیاهی که در پیش بینی ها و حدس ها به آن اشاره می شد، حالا دیگر تنها یک حدس نیست و در واقعیت آن را می بینیم، پاییزی که هنوز در ابتدای آن هستیم و اگر بیشتر نکات بهداشتی را رعایت نکنیم، مرگبارترین و سیاه ترین پاییز قرن خواهد بود.

در هفته ای که سپری کردیم، شاهد رکوردزنی های متعدد کرونا پس از هشت ماه آغاز بیماری در ایران بودیم و رکورد فوتی، آمار بیماران بدحال و ابتلای روزانه به کرونا در ایران شکسته شد.

ما در حالی آخرین پاییز قرن را سپری می کنیم که روزانه بیش از 250 بیمار جان خود را از دست می دهند، دیروز 252 فوتی بر اثر ابتلا به کرونا داشتیم و ایران پس از کشور های هند، آمریکا و مکزیک در رتبه چهارم بیشترین مرگ و میر روزانه کرونا قرار داشت.

تا به امروز 40 میلیون و 280 هزار و 249 نفر در کشور های مختلف دنیا به بیماری کرونا مبتلا شده اند و ویروس مرگبار و منحوس کرونا یک میلیون و 118 هزار و 321 قربانی گرفته است.

جهت مشاهده تصویر اصلی بر روی عکس زیر کلیک کنید.

فرایند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید 19 که تا به امروز در 215 کشور و منطقه در دنیا شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می گیرد.

در سراسر اروپا کشورهای اروپایی پس از کاهش موفقیت آمیز شیوع بیماری در اوایل سال، شاهد از سرگیری مجدد افزایش موارد ابتلا به کووید 19 هستند و لزوم مقابله با پیک دوم ابتلا به کووید 19، بیشتر این کشورها را وادار به اجرای سیاست های کنترلی جدیدی نموده است.

در بلژیک بیش از چهار نفر به استثنای افراد زیر 12 سال و کسانی که زیر یک سقف زندگی می نمایند، نمی توانند در خانه یا در مکان های عمومی دورهم جمع شوند.در دانمارک محدودیت های جدید تا اواسط آبان 99 تمدید شده است، در فرانسه از هفته گذشته، مقررات منع رفت و آمد در منطقه پاریس و هشت شهر دیگر که شرایط قرمز کرونایی دارند، اجراشده است . در ایتالیا ماسک زدن در بیرون از منزل اجباری بوده و به مردم توصیه شده است که در صورت سخت بودن حفظ فاصله امن با دیگران، بیش از شش نفر در خانه حضور نداشته باشند و در خانه ماسک بزنند.

داروهایی که حریف کرونا نشدند

کرونا مرگبارترین اپیدمی قرن است و زندگی را در بسیاری از کشورهای دنیا دستخوش تغییر نموده است، در بسیاری کشورها مانند ایران، مدارس و دانشگاه ها تعطیل و غیر حضوری شده اند، در زمان اوج بیماری محدودیت برای بعضی مشاغل اعمال می شود و در بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد بازگشت محدودیت های کرونایی هستیم.

از طرفی باید توجه داشت که هیچ دارویی تا به امروز نتوانسته است به طور کامل حریف این غول نامرئی شود و چند روز اخیر هم سازمان دنیای بهداشت به قول معروف آب پاکی را روی دست خیلی ها ریخت و از چهار داروی معروف درمان کرونا قطع امید کرد، با گذشت حدود هشت ماه از انجام عظیمترین مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت دنیای برای درمان بیماری کووید 19، نتایج نهایی آنالیز ها بر روی اولین گروه از بازو های درمانی تحت کارآزمایی بالینی اعلام شد.

بر این اساس چهار داروی ضد ویروس رمدسیویر، لوپیناویر، اینترفرون - بتا و هیدروکسی کلروکین تاثیری بر درمان، کاهش طول مدت بستری، احتیاج به تهویه مکانیکی و مرگ و میر ناشی از بیماری مبتلایان به کووید 19 بستری در نداشته اند.

با وجود اینها تنها راه مقابله با ویروس مرگبار و نامرئی کرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از ترددهای غیر ضرور، شت و شوی دست ها استفاده از ماسک، استفاده از تست های بیشتر کرونا، شناسایی و ایزولاسیون بیماران مبتلا به کروناست.

اکنون شاهد آن هستیم، در کشوری مانند چین که کرونا برای نخستین بار در آن گزارش شد، مردم روزهای بدون ماسک را تجربه می نمایند و بخش اعظم آن به مقررات سختگیرانه و رعایت نکات بهداشتی باز می شود.

این در حالی است که وزیر بهداشت عظیمترین نقصان در مدیریت کرونا را عدم برخورد محکم با قانون شکنان معرفی نموده است.

نمکی در این باره گفت: این ضعفی است که داریم و اگر این ضعف را با همت والای ناجا نتوانیم مدیریت کنیم، به عنوان فرمانده عملیات مبارزه با کرونا می گویم که کرونا در این کشور جمع نخواهد شد.

شرایط کرونایی ایران چگونه است؟

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، موارد ابتلا و مرگ و میر در کشور بالا است و فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در آمار کلی کشور مشاهده می شود و در 15 استان (لرستان، یزد، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، کرمان، البرز، اردبیل، تهران، خراسان رضوی، قزوین، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شده است.

در هفت استان (ایلام، کردستان، سمنان، کهگیلویه وبویراحمد، همدان، آذربایجان غربی و مازندران) فرایند صعودی یا آغاز پیک جدید بیماری کرونا گزارش شده است. در چهار استان (خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، زنجان و خوزستان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم ثبت شده است و به نظر می رسد دو استان (خراسان جنوبی و بوشهر) اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشته اند و تنها در یک استان(گیلان) فرایند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شده است.

هم اکنون استان سیستان و بلوچستان در شرایط زرد و استان های گلستان، هرمزگان و فارس در شرایط هشدار و مابقی 27 استان کشور در شرایط قرمز بیماری قرار دارند.

استان های رکوددار مرگ و میر و بستری کرونا در ایران

درست است که کشور ایران در شرایط قرمز کرونایی به سر می برد اما شرایط در بعضی استان ها بغرنج تر است و شاهد موارد بیشتر بستری و فوتی کرونا در بعضی استان ها هستیم.

به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد شهرستان های قرمز در کشور افزایش پیدا نموده است و طی یک هفته گذشته شاهد افزایش تعداد شهرستان های دارای شرایط قرمز از 187 شهرستان به 215 شهرستان بوده ایم.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشک ادامه داد: بر اساس آخرین آنالیز های انجام شده میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کشور حدود 54 درصد است که بیشترین میزان صدور اخطار و معرفی به مراجع قضایی به علت سهل انگاری در رعایت شیوه نامه های بهداشتی در هفته گذشته مربوط به نانوایی هاست همچنین بیشترین میزان استفاده از ماسک در مدارس و فروشگاه های زنجیره ای و کمترین میزان استفاده از ماسک در پاساژها گزارش شده است.

بر اساس گزارش های اعلامی وزات بهداشت، بیشترین میزان بروز موارد بستری مثبت در هفته چهارم مهرماه به ترتیب در استان های قم، کردستان، یزد، لرستان، ایلام، سمنان و خراسان جنوبی گزارش شده است. میزان بروز در این استان ها دارای اختلاف قابل توجه با میزان متوسط کشوری بوده و از این بین شرایط استان های قم و لرستان با بیشترین میزان اختلاف بسیار نگران نماینده است همچنین کمترین میزان بروز موارد بستری در هفته چهارم مهرماه به ترتیب در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و گلستان گزارش شده است.

همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر در هفته چهارم مهر در استان های قم، مرکزی، ایلام، آذربایجان غربی، البرز و آدربایجان شرقی گزارش شده است. میزان بروز موارد مرگ و میر در این استان ها با اختلاف قابل توجهی بالاتر از میزان متوسط کشوری است و از این میان استان های قم، مرکزی و ایلام دارای بیشترین میزان اختلاف با عدد میانگین مرگ و میر کشوری هستند همچنین کمترین میزان بروز مرگ و میر ناشی از کرونا در هفته چهارم مهرماه به ترتیب در استان های گلستان، گیلان و مازندران بوده است.

شرایط سیاه کرونا در تهران و 45 شهرستان کشور

در این میان تهران در شرایط بحرانی به سر می برد و به قول بعضی متخصصان از شرایط قرمز کرونایی عبور نموده و وارد شرایط سیاه شده است.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همچنان شرایط شیوع ویروس کرونا در تهران بسیار نگران نماینده است و به خصوص آلودگی هوا و نیز سرما باعث افزایش انتشار ویروس کرونا خواهد شد.

به گفته علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در اوج بیماری هستیم و 45 شهرستان کشور در شرایط فوق خطر قرار دارند و مردم و مسئولان این شهرستان ها باید شرایط را بسیار جدی بگیرند و محدودیت ها در این مناطق شدیدتر شود.

نادر توکلی معاون درمان ستاد ملی کرونای استان تهران با بیان اینکه تهران با 5 هزار و 300 بیمار کرونایی شرایط خوبی ندارد، گفت: برای اعلام محدودیت های تردد، کمی دیر تصمیم گیری شد.

توکلی با اشاره به اینکه در استان تهران 175 بیمارستان داریم، گفت : 105 بیمارستان درگیر بیماران کرونایی هستند، قطعاً بیمارستان های اصلی و عظیم مانند بیمارستان شریعتی، امام خمینی(ره) و حضرت رسول بخشی از ارائه خدمتشان به بیماران غیر کرونایی خواهد بود و این موضوع نباید مخدوش شود.

معاون درمان ستاد ملی مقابله با کرونا استان تهران گفت: دهه آخر مهر بستری ها بیشتر شده و به نسبت تعداد بستری ها تعداد مرگ و میر هم افزایش داشته است.

محدودیت های جدید کرونایی در راه است

حالا با بغرنج تر شدن اوضاع و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میرهای کرونایی مسئولان وزارت بهداشت خواهان محدودیت های کرونایی جدید هستند.

حریرچی، خواهان تصمیم گیری های سختگیرانه تر در رابطه با شهرهایی چون تهران شد و گفت: شرایط کرونا در کلانشهر تهران نگران نماینده تر است و ضرورت دارد محدودیت های کرونایی در تهران و 45 شهر دیگر که شرایط مشابه تهران را دارند، سختگیرانه تر باشد

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: عدم رعایت اصول فاصله گذاری توسط عده ای، علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روانی دیگران را هم در معرض خطر قرار داده است.

علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، درخصوص فرایند شیوع و مدیریت کرونا در شهر تهران، اظهار کرد: یکی از کار هایی که در این روز های سخت اپیدمی کرونا می تواند یاری نماینده باشد، تقلیل سفر های برون و درون شهری است که در حال حاضر در پی منع این دست سفر ها هستیم. سفر ها علاوه بر افزایش خطر ابتلای شخص مسافر و خانواده اش به کرونا، عامل مهمی در انتقال ویروس کرونا از شهر مبدأ به شهر ها و مناطق دیگر است.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه منع سفر و مداخلات بازدارنده به زودی در این زمینه اعمال خواهد شد، اضافه نمود: در گام اول از تردد خودرو های غیربومی جلوگیری خواهد شد و در گام دوم اعمال جرایم نقدی را خواهیم داشت. همچنین دولت نیز در قبال پرداخت هزینه درمان مسافرانی که در شهرمقصد دچار بیماری کرونا شده باشند مسئولیت ندارد.

زالی در مورد فعالیت کارمندان گفت: در دور اول دورکاری که تنها یک سوم کارمندان موظف به حضور در ادارات بودند 53 درصد بار ترافیک کاهش پیدا کرد. در حال حاضر موافق ادامه دار شدن دورکاری ها هستیم و منتظر ارزیابی و تمدید مجدد این اقدام توسط ستاد مبارزه با کرونا هستیم.

در این شرایط سخت کرونایی که هیچ درمان قطعی و واکسنی در دسترس نیست، باید رعایت اصول بهداشتی را در اولویت اصلی قرار دهیم تا بتوانیم این روزهای سخت را سپری کنیم.

منبع: خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 2 آذر 1399 بروزرسانی: 2 آذر 1399 گردآورنده: istanbulnet65.ir شناسه مطلب: 1261

به "ایران چهارمین کشور جهان در فوتی های روزانه کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران چهارمین کشور جهان در فوتی های روزانه کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید