افراد 45 سال به بالا این 20 ماده غذایی را مصرف نمایند
به گزارش تور استانبول، بیماری های مرتبط با سن ناگریز هستند اما با داشتن سبک زندگی سالم به همراه یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی، می تواند از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری نموده و یا فرایند آنها را کندتر کند.
کلسترول بالا یکی از عوارض مرتبط با سن است که دستورالعملهای خاص غذایی برای افراد 45 سال به بالا و جهت جلوگیری از ابتلا به آن پیشنهاد شده است:
مصرف ماهی های چرب:
ماهی های چرب مانند قزل آلا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به کاهش التهاب یاری می نمایند و بعلاوه منجر به کاهش سرعت ایجاد پلاک در داخل رگ های خونی و افزایش نسبت چربی خوب به چربی بد می شوند. مصرف منظم این ماهی ها شانس ابتلا به فشار خون بالا، سکته مغزی و نارسایی قلبی را هم کاهش می دهد. اگر شما در حال حاضر از بیماری های قلبی رنج می برید، توصیه این است که در هفته سه وعده از این ماهی ها مصرف کنید.
آووکادو: آووکادو هم می تواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ناشی از مصرف چربی های ترانس گردد.
چای سبز: منجر به کاهش وزن می گردد و یک آنتی اکسیدان قوی حاوی پلی فنول است برای کاهش سطح کلسترول بد خون و افزایش سطح کلسترول خوب.
دانه چیا: سرشار از امگا 3 و فیبر است و مصرف منظم آن چربی های دور شکم و چربی دور کمر را کاهش می دهد.
بلغور جو: فیبر محلول در جو منج ربه کاهش سطح کلسترول بد خون می گردد. مصرف روزانه یک فنجان بلغور جو به همراه گردو، یک قاشق غذاخوری تخم چیا و یک فنجان زغال اخته راهکار خوبی برای تضمین سلامت قلب است.
مواد مغذی مناسب برای افزایش سطح حافظه و سلامت مغز:
زغال اخته و توت فرنگی: مصرف رژیم غذایی سرشار از این دو خوراکی منجر به جلویگری از کاهش سطح حافظه و تمرکز می گردد. این دو ماده خوشمزه سرشار از فولات و فیبر هستند و مصرف آنها همراه با ویتامین ب منجر به جلوگیری از زوال شناختی و زوال عقل می گردد.
روغن زیتون: غنی از پلی فنول است که منجر به مبارزه با سرطان و حفظ سلامت قلب می گردد ضمن این که فرایند پیر شدن مغز را هم به تاخیر می اندازد.
بادمجان: حاوی اسید کلروژنیک است که منجر به مهار رادیکال های آزاد م یگردد و یک آنتی اکسیدان قوی به نام آنتوسیانین دارد که منجر به تقویت حافظه کوتاه مدت می گردد.
گردو: برترین منبع چربی های اشباع نشده و حاوی امگا 3 فراوان است که منجر به جلوگیری از خطر ابتلا به آلزایمر می گردد.
مواد غذایی موثر برای کنترل دیابت:
لوبیا: کسانی که هر روز به مدت 3 ماه یک فنجان لوبیا مصرف می نمایند، سطح قند خون پایین تری نسبت به کسانی دارند که از دیگر منابع فیبر استفاده می نمایند. مصرف بالای لوبیا خطر ابتلا به دیابت را 38 درصد کاهش می دهد.
گیلاس: حاوی آنتوسیانین ها، یک نوع آنتی اکسیدان است که سطح قند خون را در افراد دیابتی کنترل می نماید. آنتوسیانین فراوری انسولین را به مقدار 50 درصد کاهش می دهد.
تخم مرغ: این ماده غذایی برای جلوگیری از نوسانات بزرگ در سطح گلوکز و انسولین موثر است.
سبوس گندم فرآوری نشده: برای کسانی که در پی از دست دادن وزن هستند، یک منبع غذایی فوق العاده است ضمن این که بنا به اعلام کارشناسان کلینیک مایو منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت می گردد و سطح قند خون را کنترل می نماید.
مواد غذایی مفید برای جلوگیری از التهاب:
زردچوبه: یک ایبوپروفن طبیعی است و کورکومین موجود در آن منجر به مهار آنزیم های التهابی و کاهش درد مفاصل و تورم ناشی از آن می گردد.
هویج: حاوی ویتامین آ و بتاکاروتن است که مبارز التهاب قوی به تعداد می رود. این سبزی بعلاوه حاوی بتا کریپتوگزانتین است که منجر به دفع کردن شرایط مربوط به التهاب مانند آرتریت می گردد.
سبزیجات تیره رنگ: کلم بروکلی و اسفناج و دیگر سبزیجات تیره رنگ به شما برای کاهش دردهای ناشی از التهاب یاری می نماید. این سبزیجات حاوی سولفوران است که منجر به مهار آنزیم های مربوط به تخریب مفاصل و التهاب می گردد.
مواد غذایی موثر در کنترل فشار خون:
چغندر: سرشار از نیترات است؛ یک ماده شیمیایی طبیعی که باعث کاهش فشار خون و محافظت از قلب می گردد.
سیب زمینی شیرین: سرشار از پتاسیم است و اثرات سدیم در افزایش فشار خون را خنثی می نماید. بعلاوه یک آنتی اکسیدان قوی است که منجر به ایجاد ثبات در سطح قند خون و جلوگیری از مقاومت به انسولین می گردد.
شکلات تیره: سرشار از فلاونوئیدها است که منجر به کاهش سطح فشار خون می گردد.
نان گندم کامل: خوردن سه وعده غلات سبوس دار در روز منجر به کاهش سطح فشار خون سیستولیک می گردد. نان کامل هم از جمله این غلات است.
منبع: readersdigest
منبع: ایرنا زندگی