استقبال نشریات علمی ایران از سامانه جامع شناسه دیجیتال اشیا

به گزارش تور استانبول، به گزارش خبرنگاران به نقل از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: شناسه دیجیتال اشیا (DOR) به شناسنامه دار شدن مقالات نشریه، همایش، کتاب، انتها نامه، آثار هنری، نرم افزار و .... یاری نموده است.

استقبال نشریات علمی ایران از سامانه جامع شناسه دیجیتال اشیا

وی گفت: این کد منحصر به فرد برای هر شی همچون اثر انگشت برای آن عمل خواهد نمود. برای مقالات نشریه با دریافت کد DOR در سامانه با آدرس https://dorl.net یا با استفاده از وب سرویس از سامانه مدیریت نشریات با یک کلیک، بلافاصله به مقاله یک لینک اختصاص داده می گردد که موجب دسترس پذیری آسان تر به مقالات آن نشریه خواهد شد.

دهقانی گفت: از جمله مزایای این شناسه می توان به دسترس پذیری سریع و آسان تر به اطلاعات کامل کتابشناختی مقاله ها و کارهای پژوهشی فقط با یک کلیک بر روی کد شناسه، ارجاع دهی ساده و سریع با کمترین احتمال بروز اشتباه به کلیه فعالیت های علمی از جمله مقالات، افزایش رویت پذیری بیشتر مقاله اشاره نمود.

وی اضافه نمود: بعلاوه افزایش تعداد ارجاعات علمی، افزایش ضریب تاثیر و اعتبار نشریه، شناسایی مالکیت معنوی و کاهش سرقت علمی، سیاست گذاری در جهت اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی ارزی و امکان صدور شناسه به تمام فعالیت های پژوهشی شامل مقالات منتشر شده در نشریات و همایش ها حتی برای سال های گذشته از جمله مزایای این شناسه است.

رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: در تیر ماه 1400 تعداد مقالات دارای شناسه DOR رشد بسیار خوبی داشته است که نشان از استقبال جامعه هدف از شناسه دیجیتال اشیا است. دریافت شناسه DOR تا سرانجام سال 1400 رایگان است و پس از آن هم با هزینه بسیار اندک خواهد بود.

وی اضافه نمود: در سامانه شناسه دیجیتال اشیا امکان دریافت شناسه برای مقالات سال های پیشین نشریه هم فراهم است. از این رو نشریات توانسته اند برای تمام مقاله های خود این شناسه را دریافت نمایند. رشد تعداد نشریات دارای شناسه DOR به صورت تجمعی در نمودار زیر قابل مشاهده است.

به همین دلیل، دو کارگاه معرفی شناسه دیجیتال اشیا (DOR) در تاریخ های 13 و 14 تیرماه 1400 با حضور حدود 150 نفر از سردبیران و مسئولین نشریات داخلی در ISC برگزار گردید. در این کارگاه ها، شناسه دیجیتال اشیا و مراحل دریافت آن برای حاضرین معرفی گردید.

در سرانجام کارگاه ها هم جلسه بحث و تبادل نظر برگزار گردید و به سوالات حاضرین و بعضی سوالات متداول پاسخ داده شد.

سامانه جامع صدور کد شناساگر دیجیتال (DOR) در بهمن ماه 1399، به صورت کاملا استاندارد و کاربردی به وسیله گروه های تحقیق و توسعه، برنامه نویسی استنادی و تجزیه و تحلیل منابع ISC به طور کامل بازطراحی، پیاده سازی و امکان صدور کد شناساگر دیجیتال برای کلیه فعالیت های پژوهشی، فناورانه، نوآورانه و هم آثار هنری و نرم افزار فراهم شده است.

این سامانه به طور رسمی به وسیله وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ 21 بهمن ماه 1399 رونمایی و مورد بهره برداری قرارگرفت.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 14 مرداد 1400 بروزرسانی: 14 مرداد 1400 گردآورنده: istanbulnet65.ir شناسه مطلب: 1735

به "استقبال نشریات علمی ایران از سامانه جامع شناسه دیجیتال اشیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استقبال نشریات علمی ایران از سامانه جامع شناسه دیجیتال اشیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید