85 درصد افرادی که کرونا می گیرند، بدون آنکه متوجه شوند خوب می شوند
به گزارش تور استانبول، معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه بیشتر از 85 درصد افرادی که بیماری کرونا را می گیرند متوجه نمی شوند چون علائم جزئی دارد و افراد بدون اینکه متوجه شوند خوب می شوند. چه بسا خیلی افراد گرفته اند و خوب شده اند و یک ایمنی دارند و در معرض عفونت مجدد نیستند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر رضا ملک زاده با حضور در یک برنامه تلویزیونی به ارائه شرحاتی درباره بیماری کرونا پرداخت و گفت: در نزدیکی به اوج اپیدمی کرونا هستیم. این یک اپیدمی است که به صورت جهانی درآمده و یک عفونت بسیار سرایت نماینده است. از مشخصات این بیماری این است که خیلی سریع می تواند از یک فرد به فرد دیگری سرایت کند اما 85 درصد افرادی که کرونا می گیرند، بدون آنکه متوجه شوند خوب می شوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره احتمال ابتلای مجدد افرادی که این بیماری را گرفته و بهبود پیدا نموده اند، اظهار کرد: این استثناء بوده و چند مورد گزارش شده که افراد یک بار گرفتند و باز مبتلا شده اند و شاید آنها هم به این دلیل بوده که درمان کامل نبوده است ولی با اطمینان می توانم بگویم این عفونت را وقتی افراد یک بار بگیرند ایمنی به دست می آورند.
ملک زاده ادامه داد: وقتی از این ویروس خلاص می شویم که 55 تا 70 درصد مردم این ویروس را بگیرند. به دلیل اینکه در کشورمان همواره تجمعات داریم و افراد در جاهای مختلف به دلیل مراسم گوناگونی که داریم، جمع می شوند و میزان انتشار این در ایران وسیع شده و امید می رود که به تدریج اوج و پیک این کم گردد.
وی گفت: متاسفانه از افرادی که این بیماری را می گیرند، یک درصد به خصوص افرادی که مسن تر هستند و بیماری های مختلف قند خون، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و همچنین مردان که بیشتر از خانم ها است، در این افراد احتمال این بیماری تشدید گردد و حتی موجب مرگ گردد، وجود دارد.
معاون تحقیقات وزیر بهداشت اضافه نمود: بنابراین وقتی تعداد زیادی از افراد جامعه مبتلا به این ویروس شوند آن یک درصد، یک عدد عظیم تری می گردد. آن چیزی که خیلی مهم است این است که واقعا از این اتفاق درس بگیریم و اینکه اولاً خیلی دقیق تر شویم و برنامه ریزی بهتری کنیم و آینده نگری کنیم و ثانیاً مردم ما یاد بگیرند بهداشت را رعایت نمایند. یکی از مسائل بهداشتی که در کشور داشته ایم، این است که مردم ما عادت ندارند دست خود را خیلی بشویند و البته هم نترسند. این بیماری است که می توانیم ان شاالله از پس آن بربیاییم. یک مقدار تلفات داریم و بدیهی است ولی سیستم سلامت ما در کل کشور الان تحت فشار است و خوشبختانه در همه اقصی نقاط کشور پزشک و متخصص داریم.
وی درباره صحبت هایی که مبنی بر ورود این ویروس از حدود دو ماه قبل مطرح می گردد، شرح داد: این ویروس خیلی قبل از اینکه چین اعلام کند در چین وارد شده بود. حال یا آنها متوجه نشده بودند یا اگر هم متوجه شده بودند اعلام نکردند، چون هر کشوری این را اعلام می نماید مسائل زیادی پیدا می نماید.
ملک زاده ادامه داد: بنابراین من فکر میکنم این ویروس از قبل وارد ایران شده بود؛ ما چون همزمان اپیدمی آنفولانزا هم در کشور داشتیم، خیلی از اینها تصور می شد آنفولانزای H1N1 است و به همین علت، تصور این بود که آنفلوانزا هست و چین هم اعلام ننموده بود و قطعاً ما هم باید هشیارانه تر عمل می کردیم. فکر می کنم قدری تاخیر در اعلام داشتیم به دلیل اینکه اطلاع نداشتیم و فکر نمی کردیم این باشد.
وی با تاکید بر اینکه این یک ویروس کاملاً جدید است، اظهار کرد: واقعاً این که یک تست تشخیصی داشته باشیم برای این بیماری وجود ندارد حتی تستی که الان وجود دارد در بعضی موارد با این که طرف بیماری را دارد نشان نمی دهد و منفی است. حتی تا 50 درصد در چین دیده شده که این تست نشان نمی دهد و الان یکی از بهترین راه های تشخیصی همان سی تی اسکن ریه است که دقیق تر می تواند بیان کند.
ملک زاده ادامه داد: ما ارتباطات مفصلی با چین داشتیم و رفت وآمدهای زیادی بود، وقتی در چین دیر اعلام می گردد، این ویروس وارد ایران می گردد و در این مدت به عنوان آنفلوآنزا در نظر گرفته می گردد. همانطور که بیان کردید این بیماری تنفسی به خصوص در قم و در بعضی شهرهای دیگر داشتیم و همه آنها را به حساب آنفولانزا گذاشتیم، تا موقعی که نزدیک به پیک شدیم و چین هم بیان کرد و تست ها و کیت های آن وارد ایران شد توانستیم اعلام کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ما به موقع مرزهای هوایی را با چین بستیم؟، شرح داد: خیر، بنا به ملاحظاتی این کار انجام نشد. یعنی خیلی جدی گرفته نشد با وجود این که وزارت بهداشت این درخواست را جدی داشت و چندین جلسه این را در دولت عنوان کرد، واقعاً نتوانستیم به موقع از این حمایت برخوردار شویم که مرزها را به طور کامل ببندیم. ارتباطات مالی و تعداد زیاد ایرانیانی که در چین بودند و تعداد دانشجویان ایرانی که در چین بودند باعث این موضوع شد و از همه مهم تر آن زمانی که چین اعلام ننموده بود و به طور عادی رفت وآمد داشتیم. آن دوره به خصوص خیلی باعث شد در قم یکباره این بیماری اوج بگیرد.
معاون وزیر بهداشت درباره اظهارات بعضی مقامات چینی مبنی بر اینکه این یک جنگ بیولوژیک امریکا علیه ما بود ، گفت: برآوردهایی که ما داریم اینطور نیست. در حقیقت اپیدمی های دیگری هم داشتیم، چه در 30-20 سال گذشته و چه در گذشته های دور این مسئله را داشتیم. این که این جنگ بیولوژیک بوده خواهید دید خود آمریکا بیش از همه از این ویروس آسیب خواهد دید. شاید یکی از کشورهایی که از همه شفاف تر تعداد مبتلایان و مرگ را اعلام نموده، ایران بوده است.چون کشورهای همسایه ما، همانند ترکیه و غیره مطمئن هستم این ویروس وجود دارد منتهی به هر دلیلی این را اعلام نکردند و مخفی می نمایند. در آمریکا و اروپا هم این چنین است. شرایط ایتالیا، کره جنوبی را می بینید. این خیلی بعید است که یک جنگ بیولوژیک باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا