فواید معجزه آسای بادمجان
به گزارش تور استانبول، بادمجان جز مواد غذایی محدودی است که افراد واکنش هایی متفاوت به آن دارند. عده ای آن را بسیار لذیذ و بعضی آن را فاقد جذابیت طعم و مزه می دانند.
بادمجان یک نوع سبزیجات کم کالری است که در بسیاری از کشورها به عنوان میوه شناخته می گردد. بادمجان در رنگ ها و اشکال مختلفی موجود است، از جمله بادمجان بنفش، بادمجان سفید و بادمجان سبز. برای آگاهی از خواص فراوان بادمجان با ما در مجله اینترنتی خبرنگاران همراه باشید.
خواص فراوان بادمجان
بادمجان از نظر ترکیبات غذایی حاوی مقادیر قابل توجهی آب، فیبر، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B6، فولات، پتاسیم و آهن است. بعلاوه، بادمجان حاوی مقادیر متنوعی از آنتی اکسیدان ها مانند فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها و فنولیک ها می باشد.
اگر مصرف بادمجان در برنامه غذایی روزمره باعث نفخ و مسائل گوارشی در شما نمی گردد، بهتر است با فواید آن آشنا شوید:
1. آنتی اکسیدان قوی
بادمجان دارای میزان زیادی آنتوسیانین ها است که یک نوع آنتی اکسیدان قوی است. این آنتی اکسیدان ها به سلول ها در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت می نمایند و می توانند در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های مزمن مرتبط با پیری یاری نمایند.
2. کاهش خطر اختلالات متابولیک
مصرف بادمجان می تواند به بهبود متابولیسم چربی و کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید در خون یاری کند. این خاصیت و دیگر خواص فراوان بادمجان خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را کاهش می دهد.
3. حمایت از سیستم ایمنی
مواد مغذی موجود در بادمجان، از جمله ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، می توانند سیستم ایمنی را تقویت نموده و به مبارزه با التهاب ها و عفونت ها یاری نمایند.
4. حفظ سلامت پوست
بادمجان حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان های قوی است که می توانند به سلامت پوست یاری نمایند. آنتی اکسیدان ها به حفظ جوانی و انعطاف پذیری پوست یاری می نمایند و ویتامین C در فراوری کلاژن مؤثر است که پوست را سالم و جوان نگه می دارد.
5. کاهش خطر بیماری های مزمن
مصرف بادمجان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی-عروقی و سرطان یاری کند.
موارد منع مصرف بادمجان
در بعضی افراد خواص فراوان بادمجان تبدیل به مضرات گسترده ای می شوند. مهم است که در صورت داشتن عوارض از گنجاندن بادمجان در برنامه غذایی خود پرهیز نموده و آن رابا سبزیجاتی دیگر از قبیل کدو جایگزین کنید.
1. آلرژی
بعضی افراد ممکن است به بادمجان آلرژی داشته باشند. آلرژی به بادمجان می تواند با علائمی مانند خارش، قرمزی، تورم لب ها و سرفه همراه باشد. در صورت وجود آلرژی، باید از مصرف بادمجان خودداری کرد.
2. مسائل گوارشی
بعضی افراد ممکن است به علت مسائل گوارشی مانند سوء هاضمه، گازهای روده ای یا عفونت روده، با مصرف بادمجان مشکل داشته باشند. در این موارد، بهتر است از مصرف بادمجان خودداری کنید تا علائم تشدید نگردد.
3. عوامل ضدانعقاد
بادمجان حاوی مقادیری سولانین است که ماده ضدانعقاد خون محسوب می گردد. اگرچه میزان سولانین در بادمجان بسیار کم است و معمولاً در سطوح پایین بی ضرر است، اما در صورت مصرف بادمجان نیم پخت، ممکن است میزان بیشتری از سولانین تجمع پیدا کند. افرادی که به دلایلی احتیاج به مصرف میزان بالای سولانین ندارند (مانند افراد مبتلا به آرتریت یا مسائل روماتیسمی) باید از خواص فراوان بادمجان چشم پوشی نمایند.
پیشنهاد مطالعه: روشی تهاجمی برای لاغری در کوتاه ترین زمان را بخوانید.منبع: پیام دلتا