تدبیر حیاتی برای حیات دوباره طبیعت
به گزارش تور استانبول، کوشش همگانی برای توسعه مالی بدون در نظر دریافت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی طی سال های طولانی گذشته سبب بروز بیابان و از بین رفتن پوشش گیاهی شده که بازگشت از این راستا، اهتمام برای حیات دوباره طبیعت و ارتقای شاخص های پوشش گیاهی در ایران نیازمند تدبیری حیاتی و همیشگی است.

تکیه به اعداد و ارقام در راستای نشان دادن شرایط توسعه مالی در همه زمینه ها، یکی از مهمترین پاشنه های آشیل سال های طولانی گذشته در کشورهای مختلف جهان بوده که در بسیاری موارد، موجب بی توجهی به موضوع حفظ منابع طبیعی و ثروت های خدادادی برای نسل حاضر و نسل های آینده شده است.
این امر تا جایی پیش رفته که در بسیاری از مناطق جهان، فرایند کاهش استعدادهای طبیعی و ثروت های خدادادی هر روز با شتاب بیشتری به پیش می رود و پوشش های گیاهی مختلف با تنوع زیستی متفاوت، جای خود را به بیابان و شن های روان و سهمگین می دهند.
توسعه بیابان در نقاط مختلف جهان و بی توجهی به این امر توسط نهادهای مختلف جهانی موجب شد تا روز 17 ژوئن که مصادف با 27 خرداد است، به نام روز جهانی بیابان زدایی مطرح گردد تا نگاه ها به این موضوع مهم، حداقل در یک روز از سال معطوف شده و برنامه ریزی ها به این سمت تغییر یابد.
در ایران نیز با وجود کوشش های مسوولان، سازمان های مردم نهاد و هواداران محیط زیست، طی سال های طولانی گذشته فرایند بیابان زایی متوقف نشده ولی گام های بلندی برای جلوگیری از این فرایند ناراحت کننده برداشته شده است.
طبق بعضی آمار منتشر شده، در کشورمان از مجموع 164 میلیون هکتار اراضی ملی، 32 میلیون هکتار بیابان، 85 میلیون هکتار مرتع و 14 میلیون هکتار جنگل بوده و 20 درصد از سطح اراضی ملی کشور را اراضی بیابانی تشکیل می دهد.
منبع: دنیای سفر