برنامه های ترامپ شبیه جنبش های پوپولیستی اروپاست
به گزارش تور استانبول، نخست وزیر سابق ایتالیا با تاکید بر اینکه جنبش های پوپولیستی در حال حاضر گروه هایی قدرتمند در اروپا هستند که جامعه ما را به هم ریخته اند، برنامه های ترامپ را مشابه این جنبش های افراطی دانست.

در سفر با بهترین تور هلند از کشور گلهای لاله دیدن کنید و آسیاب های بادی آمستردام هلند را نظاره گر باشید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، رومانو پرودی، نخست وزیر سابق ایتالیا در مصاحبهیی با روزنامه اتریشی دی پرسه در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عواقب آن پرداخته و در پاسخ به این پرسش که آیا پیروزی ترامپ موفقیت پوپولیست ها در اتحادیه اروپا را تشدید می نماید گفت: ترامپ در اصل یک سیاستمدار اروپایی است. برنامه های وی شبیه جنبش های پوپولیستی در اروپا است و ناشی از همان ترس از جهانی شدن و عواقب آن، مسائل مهاجرت و صندلی های شغلی و از دست رفتن هویت است. بنابراین پوپولیست های اروپا احتیاجی به تاثیر پیروزی ترامپ ندارند. آن ها در حال حاضر جنبش هایی قدرتمند هستند که جامعه ما را به هم ریخته اند.
وی اضافه نمود: در اروپا تحولی به وجود آمده که آغاز این تغییر همه پرسی قانون اساسی اروپا در فرانسه در سال 2005 بود. ما یورو، فرایند گسترش اتحادیه اروپا و فرایند ادغام را به صورت غیر قابل توقفی داشتیم که قانون اساسی باید آن را تحکیم می کرد. اما این قانون اساسی در همه پرسی فرانسه رد شد. این آغاز یک حرکت رو به عقب بود. بحران مالی و مهاجرت هم این فرایند را سرعت بخشید. این شرایط ترس ها و نگرانی ها را تقویت نموده و به ملی گرایی مجدد منجر شد که در نهادهای اروپایی هم به چشم می خورد. شورای اروپایی در این شرایط قدرت روزافزونی به دست آورده و کمیسیون اهمیت خود را از دست داد.
پرودی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستمداران اتحادیه اروپا به اندازه کافی اقداماتی برای مقابله با این ترس ها انجام داده اند گفت: چیزی در این راستا انجام نشده است. اروپا مانند یک سوپ نیمه پز است و فرایند ادغام در جایی بین راستا گیر نموده است. همه چه هواداران اتحادیه اروپا و چه مخالفان آن ناراضی هستند. به جای اینکه پاسخ هایی به مسئله احتیاج به تغییرات یافت گردد سیاستمداران با خودشان درگیر هستند. ترس مردم نیز نتیجه این موضع انفعال است.
وی با اشاره به اینکه پوپولیست ها در اتحادیه اروپا تقویت شده اند تاکید نمود که بنابراین ما در واقع یک بحران شایستگی تصمیم گیری دموکراسی را داریم. ما دائما در مبارزات انتخاباتی قرار داریم. ما در یک دموکراسی بارومتری زندگی می کنیم. تصمیم گیری ها با نظر سنجی ها کنترل می گردد. این مسئله از یافتن راه چاره پایدار جلوگیری می نماید. دیگر برنامه های بزرگ وجود ندارد.
نخست وزیر سابق ایتالیا در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید نمود که احزاب پوپولیستی نیز هیچ درمانی را برای این اوضاع ارائه نمی دهند و جذابیت آن ها تنها در این است که ضد سیستم فعلی هستند.
وی اضافه نمود: ما باید به صورت مشترک اقدام کنیم، به تنهایی ما هیچ تاثیری نداریم و هیچ کس نیستیم.
پرودی در ادامه یک دوران طولانی ابهام و عدم قطعیت را بخصوص در سال آینده با توجه به انتخابات های مهم پیش رو در فرانسه و آلمان و پیروزی ترامپ در آمریکا پیش بینی نموده و گفت: اما داستان با طنز خاصی ادامه می یابد، هرگز به اندازه امروز (در میان بحران اروپا و بعد از انتخاب ترامپ) درباره یک دفاع مشترک اروپایی صحبت نشده بود. من اعتقاد دارم که گام به گام ما به سمت همکاری تنگاتنگ تر در اروپا پیش خواهیم رفت اگر آمریکا دیگر نخواهد نقش پلیس جهانی را ایفا نماید.
پرودی در بخش پایانی این مصاحبه توضیح داد: اینکه مرکل دوباره می خواهد به صحنه رقابت صدر اعظمی قدم بگذارد مایه آرامش است. این مسئله موجب توازن خاصی می گردد، اما مرکل نقش رهبری اروپا را نشان نداده است. در دوران بحران یونان وی نشان داد که چگونه منافع ملی را مد نظر قرار می دهد.
آلمان حالا به عنوان قدرتمندترین کشور اروپایی مسئولیت تاریخی برای احیای اروپا دارد.
هیچ جایگزینی برای یک اتحادیه سیاسی مالی وجود ندارد.
منبع: تسنیم